KÖPSTOPP!

Igår när vi satt och skrev räkningarna och kollad litegrann på vad vi handlat under mars månad så insåg vi hur mycket av allt vi handlat som vi egentligen inte behöver! En massa ogenomtänkta grejer som man lika gärna hade kunnat klara sig utan.

Så nu månaden som kommer har vi bestämt att vi ska ha en köpfri månad och se hur det går. Den enda som får handlas är mat och de som behövs för att renovera klart i huset, inget annat onödigt krafs!


Vi startar idag tisdag den 25/3 -08 och ska hålla ut till den 25/4-08. Puh få se hur det ska gå främst för mig som är överkonsumerandets drottning. De kommer bli en svettig kamp varje dag skulle jag tro, men samtidigt nyttigt att vara tvungen att avstå från saker.


Move and walk

Move and walk är något som vi har funderat länge på för Isaks del, vet egentligen inte varför vi inte tagit tag i det förrän nu.

Kanske beror de mycket på att de just nu inte känns som att vi får någon hjälp av habiliteringen. Kontakten med haben har bara blivit sämre och sämre och de är som att dom inte tar oss på nog stort allvar. Vi har tjatat och tjatat om att Isak behöver få en ordentlig push framåt för att komma igång med armen och handen. Och i december när han fick sin botoxinjektion så hade dom lovat att ta tag i det och även åka till dagis och ge dom ett träningsprogram. Ingenting hände efter botoxen på flera veckor, haben varken hörde av sig eller åkte till dagis. Tillslut fick vi dom äntligen att åka till dagis men efter det är de tyst. Dagis har inte fått något träningsprogram och de har aldrig varit så lite habbesök som de är nu! Varför kan dom inte ta vår oro på allvar, de är ju trots allt deras jobb att hjälpa barn med funktionshinder.


Så nu har vi gjort slag i saken och tagit kontakt med move and walk i Göteborg. Dom ringde upp samma eftermiddag som jag mailade dom och vill ha information om Isak. Så nu den här veckan så ska vi filma Isak i olika situationer. T.ex när han leker, äter eller är ute. Sedan ska vi skicka ner filmen till Göteborg och dom ska göra en bedömning om han behöver komma dit och vilken typ av träning han ska få. Blir det aktuellt att åka ner dit så hoppas jag att landstinget kan hjälpa till med kostnaden, då de är rätt dyrt att åka dit.


Så nu filmar vi så mycket vi bara kan och håller sen tummarna på att vi får komma dit!!!


Påskledigt!!!

Långfredag idag och jag som skulle ta en lång sovmorgon har vaknat redan kvart över åtta. Suck! Nåja de är bara att ta tag i det som ska göras idag, nämligen målning av trappen. Sen på eftermiddagen ska jag nog ta mig ut en stund.


Känns så konstigt när de är alldeles tyst i huset. Ingen Isak som springer omkring och leker. Men han har det nog superbra hos mormor och morfar. Idag skulle dom åka upp till stugan med skotern så han lär nog vara hur nöjd som helst.


Igår hade vi en liten tjejkväll och de var trevligt. De var jag, Linda och Veronika. Vi satt och pratade en massa strunt och såg solstorm och vräkte i oss en hög med godis. mums :-) Kan inte komma ihåg sist när bara vi tjejer hittade på nåt, de har kommit så mycket emellan sen man fick barn att tiden bara inte har räckt till. Måste säga att filmen var helt ok, men självklart inte lika bra som boken. Man satt där och väntade på vad som skulle hända och om de skulle vara likadant som i boken. Mycket kände man ju igen men en hel del hade dom ändrat på också.

Nä nu är det dags för frukost innan penseln åker fram.


image3
Solstorm

GLAD PÅSK!!!!


Helgen

Jobb, jobb och jobb har helgen bestått av. Tråkigt och trist att bara ha jobbat medans mina föräldrar har varit här :-( Dom kom på fredag eftermiddag medan jag var på jobbet och jag hann träffa dom en liten stund när jag kom hem på kvällen. Lördag efter frukost var de bara att promenera iväg till jobbet igen för att jobba dygn. Hemma från jobbet på söndag vid halv elva och klockan tolv så började dom köra hem! Jaja så kan de vara ibland. Jag vet då i alla fall en som har haft en riktigt bra helg och de är lilleman. På lördag förmiddag promenerade han och mommo iväg till badhuset och badade. Han hade tyckt de var jätteskoj :-) På eftermiddagen for Magnus och Isak ut och körde med skotern och de älskar Isak att göra. Kan tänka mig att dom kommer att bo på skotern under påsk! Söndag blev lite mer en slappardag, men de tyckte nog Isak också var skönt efter alla äventyr på lördagen.


Idag ska jag och Isak bara vara hemma och mysa hela dan innan de är dags för mig att åka på jobbet för ännu en natt. Ikväll kommer också förhoppningsvis golvläggargubben och gör klart de sista i tvättstugan.

Ha en bra dag allihop!

485288-2
Lilleman in action


Ledig dag

Vad gjorde jag då på min lediga dag. Ja jag tillbringade en bra stund av min lediga dag på Nordsjö. Åkte dit för att välja en färg till väggen i tvättstugan och en fondtapet till hallen. Till tvättstugan blev det tillslut en mörkgrå färg, kommer att bli så snyggt mot allt det vita :-) Till hallen hittade jag två snygga tapeter och kunde inte bestämma mig för vilken jag skulle ta, så jag lånade hem båda. Magnus dissade den ena tapeten direkt så valet blev inte så svårt trots allt.


image1
Den här tapeten blir de till hallen


På kvällen kom golvgubben hit och nu har han börjat lägga klinkers i tvättstugan, förhoppningsvis är golvet färdigt till helgen så att vi kan börja måla väggarna. Nu är de verkligen inte långt kvar innan vi har en ordentligt tvättstuga och slipper ha tvättmaskinen ståendes inne på toaletten.

Idag torsdag har jag tagit semester och Isak är hemma från dagis för dom ska börja flytta in i dom provisoriska lokalerna på Bergviksskolan medans dagiset renoveras. Ska bli spännande att se hur lokalerna på skolan ser ut. Är dock lite orolig, för lokalerna på skolan är inte riktigt anpassade för så små barn, de är bland annat hårda golv och höga trappor där. Och förra veckan när de var föräldramöte så hade kommunen fortfarande inte fått upp ett staket utomhus och inte heller grindar som hindrar barnen från att gå upp i trapporna. Och Isak är ju en liten kille som älskar det där med att gå i trappor fast han inte riktigt behärskar de ännu. Upp går han riktigt bra, men ner är fortfarande för svårt.

Nu ska jag gå och kolla på Nicke Nyfiken en stund tillsammans med min son :-)

¨


Ännu en dag på jobbet

Jaha ja då har man klarat av ännu en dag på jobbet och idag har verkligen varit en sån där tråkig och trist dag! Tio timmar ingenting känns det som.


Kul i alla fall att de låg ett paket här hemma och väntade på mig. Ett par jättefina vårskor åt Isak som jag vunnit på tradera :-) Nu ska jag slänga mig i soffan med Magnus och tugga på en apelsin resten av kvällen. Imorgon är jag ledig, få se vad jag hittar på då.

Ha en bra kväll allihop!

Tjing!!!


Att leva med ett funktionshindrat barn.

Min sötaste, goaste unge är född med en cp-skada en så kallad högersidig hemipares. Skadan innebär att han inte kan använda sig av höger hand och arm och att han även haltar mycket då han går. När man har en cp-skada så har man även ofta olika tilläggshandikapp. I dagsläget så har Isak en synskada och använder glasögon och han har även epilepsi. Vad framtiden kan bära med sig har vi ingen aning om just nu. Har vi tur så tillkommer inget mer. Att få ett funktionshindrat barn var en total chock och jag tror att man som utomstående aldrig riktigt kan förstå den sorg men självklart också den glädje som detta för med sig. För han är ju trots allt inte sitt handikapp, han är ju Isak bara Isak som han själv brukar säga :-)

De finns en helt underbar dikt som Emily Pearl Kingsley har skrivit och översatt till svenska går den ungefär så här:
 
Välkommen till Holland!

När du väntar barn är de som att planera en fantastisk semesterresa
-till Italien
Du köper en bunt guideböcker och lägger upp en underbar rutt: Colosseum, Michelangelos David, gondolerna i Venedig.
Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska.
Allt är väldigt spännande!
Efter månader av ivrig förväntan kommer äntligen den stora dagen. Du packar väskorna och ger dig iväg. Flera timmar senare landar planet.

Flygvärdinnan kommer in och säger: Välkommen till Holland! Holland?!? säger du.
Vad menar du med Holland?? Jag bokade en resa till Italien. Jag skulle vara i Italien. Hela mitt liv har jag drömt om att åka till Italien.
Men flygrutten har ändrats. De har landat i Holland och där måste du stanna.

Det väsentliga här är följande:
De har inte tagit dig till en förfärlig, vidrig, snuskig plats, full av farsoter, hungersnöd och sjukdomar.
Det är bara en annorlunda plats.
Så du måste bege dig ut och köpa nya guideböcker.
Och du måste lära dig ett helt nytt språk.
Och du kommer att möta en helt ny folkgrupp som du egentligen aldrig skulle ha mött.

Det är bara en annorlunda plats. Det är lägre tempo än i Italien, mindre tjusigt än i Italien. Men efter att du varit där ett tag, tar du ett djupt andetag, ser dig omkring...
och upptäcker att Holland har väderkvarnar...
och Holland har tulpaner.
Holland har till och med verk av Rembrandt.

Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien...
och alla skryter de om vilken härlig tid de hade där.
Och i resten av ditt liv kommer du att säga:
Ja de var dit jag skulle ha åkt. De var vad jag hade planerat!
Och den smärtan kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin att försvinna...
därför att förlusten av den drömmen är en mycket , mycket betydande förlust.

Men...om du ägnar ditt liv åt att sörja över att du aldrig kom till Italien, kommer du aldrig att kunna glädjas åt det mycket speciella, det väldigt härliga...med HOLLAND!


Fastnat i bloggträsket!

Nu har det hänt de som jag aldrig trodde skulle hända, jag har börjat blogga! Måste väl skicka ett tack till Sanna som uppmuntrat mig att börja blogga. Blev inspirerad av att läsa Sannas blogg och insåg att det inte behöver vara så jäkla märkvärdigt. Ett litet inlägg då och då ska väl även jag klara av. Sen om det jag skriver är spännande och intressant de vet jag inte, men jag gör väl ett försök


RSS 2.0