Mina snoriga barn

Den här förkylningen som både Isak och Liv dragit på sig verkar fortsätta hålla i sig. Isak får vara hemma från dagis den här veckan då han hostar och snorar rätt rejält. Orkesmässigt är han som han brukar förutom att han hostar en del på natten vilket gör honom lite mer bråkig och trotsig på dagarna. Liv verkar inte heller känna av förkylningen på något annat sätt än att hon är väldigt täppt i näsan och tjorvar en del på nätterna. En sliten mamma har dom dock, som sover alldeles för lite på nätterna och sedan måste orka med sina båda barn hela dagarna! Tur att de är lite kortare vecka den här veckan för jag längtar verkligen tills Magnus också är ledig. Då ska jag passa på att sova lite.

Tur ändå att man har så underbara barn för det mesta. När man ser dom skratta och le så får man extra kraft att ta sig igenom dagarna :-) På eftermiddagarna när Liv ätit så brukar vi krypa upp i soffan alla tre och mysa lite. Isak kan vara så go med lillasyster och bryr sig verkligen om henne. Idag så sa han för första gången att han älskar henne och då smälte verkligen mitt hjärta. Han är för underbar min speciella lilla kille :-) Och Liv hon verkar också uppskatta Isak för hon blir så glad när han är nära henne och pratar med henne!


Redan stora tjejen :-)


Min snoriga pojke!


Så fina!


Lördag och loppis

Nu är de tredje natten som Liv varit ruskigt täppt i näsan och sovit lite halvdåligt. Man hör även på dagarna hur snorig hon är, som tur är verkar hon inte påverkas av det på dagarna desto mer. Man är lite lagomt trött och sliten och imorse var det meningen att jag skulle gå upp och sova en stund när alla klivit upp. Men när man hunnit vara vaken några timmar så har man piggnat på sig och känner sig inte alls särskilt trött nå mer. Så någon mer sömn blev det inte, utan istället bestämde vi oss för att gå på loppis. En skön promenad i vårvädret blev det tillsammans med Therese, Benjamin och Singan. Loppisen var väl inte så mycket att hurra över, ett tiotal bord bara men ändå gjorde vi några fynd :-)

Bland annat en riktigt retro vår/höstoverall åt Liv och några filmer och böcker åt Isak.



Resten av dagen har vi mest tagit det lugnt och donat på här hemma, både inne och ute. Till middag grillade vi kyckling med mozarella och gjorde en supergod sallad till, mums! Isak han skulle som vanligt ha en grillad hamburgare, men i slutändan tror jag att han åt mer kyckling än hamburgare och tyckte de var så gott. Den lilla damen har haft en mycket vaken eftermiddag och varit på riktigt bra humör. De känns som att hon äntligen hittat sin plats i familjen och även om hon kan vara en riktig argbigga så skulle ingen av oss vilja vara utan henne en sekund. Isak är en sån supergo storebror som gärna vill vara nära henne och kramas och pussas lite då och då. Han tycker allra bäst om när Liv sitter i babysittern för då kan han dra sin stora billåda bredvid henne och lägga en bil i hennes knä och sedan kör han glatt omkring med sina bilar framför henne medan munnen går i ett. Liv verkar också trivas med de och sitter nöjt och lyssnar och tittar på vad som händer :-)

Lägger in några av dagens bilder då Isak och Livs mormor också börjat läsa bloggen och nog gärna vill se trollungarna på bild :-)


Vilket leende!


Charmtroll!


Syskonkärlek :-)


Glada och charmiga barn


Våra stjärnor!


Så söt när hon ler!


Jag bad Isak göra sin fulaste grimas, men jag tycker han är riktigt söt :-)

Nystylat vardagsrum

Igår så ringde dom från möbelaffären där vi köpt soffan och meddelade att den kommit. Så härligt då vi inte förväntat oss att den skulle komma på fyra veckor ännu. Så idag på morgonen blev de bråttom att sy gardinerna tillvardagsrummet då soffan skulle levereras på eftermiddagen.

Resultatet av allt som hänt i dag ser ut som nedan. De är dock en del kvar att göra innan de är riktigt klart, men vi är på god väg i alla fall :-)


Nya gardinerna


Snygga soffan och rumsbordet


Sista lediga måndagen och besök på IKEA

Igår var Magnus sista lediga måndag tillsammans med oss. De känns så himla tråkigt att han nu kommer att börja jobba femdagars vecka igen. Nåja vi visste ju att de inte skulle vara så här för evigt men tiden har gått så himla fort sen Liv föddes. Gumman är ju redan två månader!

Lite lättare känns det i alla fall nu när jag vet att Isak får gå 30 timmar i veckan på dagis. Han älskar ju verkligen sitt dagis så han kommer nog bli glad att få vara där mer. Och jag får välbehövlig avlastning samtidigt som jag vet att hans resurs är där och hjälper honom. Förhoppningsvis så lugnar allt ner sig här hemma också nu när han får mer tid. Sen han börjat gå bara 15 timmar i veckan så har det varit smått kaos här hemma. På förskolan har han fungerat hur bra som helst men hemma har han varit väldigt utåtagerande, sovit dåligt på nätterna och haft tätare med sk frånvaroattacker. De gör att hela familjen gå omkring och är väldigt sliten och trött. Vilket leder till mer konflikter och bråk :-( Men nu håller vi alla tummar för att de vänder :-)

Vad gjorde vi igår då på Magnus sista lediga dag, jo vi åkte på IKEA! Vi har pratat länge om att vi ska åka dit och hade tänkt åka i slutet av maj när mamma kommer hit. Men igår kunde vi inte hålla oss nå längre så vi packade bilen och for iväg. En måndag före lön var en helt perfekt IKEA-dag. De var väldigt lite folk och absolut ingen trängsel någonstans. IKEA med två barn blev väl något av en utmaning. Isak tycker om att gå på IKEA och blev lite väl ivrig ibland. Han sprang omkring som en galning så tillslut var vi tvungen att sätta honom i kundvagnen. Liv hon som annars brukar sova hela eftermiddagen skulle plötsligt vara vaken och bli buren så hon såg vad som hände runtomkring. De tog sin lilla tid att ta sig runt men vi kom i alla fall ut med livet i behåll och dom saker som vi tänkt, plus lite till :-) Vardagsrumsbordet till nya soffan är nu inhandlat, så nu är det bara att invänta soffans leverans. Vårat vardagsrum som nu går i svart och vitt ska piffas upp med lite gröna detaljer så jag inhandlade också en snygg grön pläd och ett superfint tyg som ska bli både gardiner och kuddar :-) Åh vad jag längtar till allt är klart!

Innan vi for hem så hade Isak bestämt att han skulle köpa ett par häftiga gympadojjor som man kan springa fort med :-) Så vi slank in på skopunkten och fyndade två par skor åt honom. Åh vilken supernöjd kille vi hade sen! Så till sommaren får du se upp moster för då kommer Isak att springa förbi dig ;-)

Nu ska jag nog passa på att äta min frukost i lugn och ro medan båda barnen sover. Få se hur länge Isak tänker sova då han varit vaken och pratat i natt.


Snor och städning

Nu har båda barnen lyckats bli förkylda. Isak har fortfarande en hemsk hosta och snorar som bara den och Liv är täppt i näsan den stackarn. Så, så fort apoteket öppnade promenerade jag med vagnen in till stan för att inhandla mer alvedon och näsdroppar. Under tiden har min underbara man städat här hemma, så jag kom hem till ett välstädat och doftande hus :-)

Helgen i övrigt har varit mycket lugn och vi har bara varit hemma och kurerat det stora barnet. Måndag imorgon och ny vecka. Jag ska ringa rektorn för förskolan och vi ska bestämma hur Isak ska gå på dagis nu när tiden är utökad igen. Ska även höra med honom varför dom ska ompröva beslutet igen i slutet av juni.

Ja just ja trots det blåsiga vädret igår så hade vi grillpremiär. Fläskfilé blev de och de var så mumsigt :-) De kommer bli en hel massa grillande i vår och sommar då vi har lyxen att ha en så fin gasolgrill!!! En bröllopspresent från svärmor.

Dagens bilder


Så här fin har lillgumman varit idag.


Första gången jag lyckats fånga ett leende på bild.


Sjuk storebror :-(

Glädjande besked och shoppingtur

Idag hade vi bokat avlösning och klockan ett kom Lotta för att vara en stund med Isak medan vi andra tog en tur på stan. Uppdraget för dagen var att kolla gardintyg till vardagsrummet, köpa sockar åt Liv och kolla en jacka åt mig. Sockar och en jättefin jacka har nu inhandlats, men gardintyget slutade istället i två jättecoola diskhanddukar till köket. I rött så klart :-) Sen avslutade vi dagen med en rejäl storhandling av mat då kylskåpet dom senaste dagarna ekat tomt. Isak han hade haft det jättebra och han och Lotta hade både byggt med lego och byggt tågbanor. Innan Lotta gick hem så hann jag och Magnus sätta oss ner i lugn och ro och äta middag på tu man hand, så välbehövligt med lite tid tillsammans ute några barn som pockar på uppmärksamhet.

Dagens mycket glädjande besked kom precis innan vi skulle åka på stan då jag fick ett samtal av för och grundskolechefen. Dom hade fått ta del av min anmälan som jag gjort till skolverket angående indragandet av Isaks utökade tid på dagis och nu hade dom omprövat beslutet. Så nu får Isak återigen gå 30 timmar i veckan med resurs :-) Mycket glädjande då han verkligen behöver dessa extra timmar. Beslutet gäller fram till sista juni och då ska en ny prövning göras, men de lät som att de inte skulle bli några problem. Vi får hålla alla tummar och tår att det stämmer.

Nu ska jag gå och mysa en stund med min man, då båda barnen sover gott sen en timme tillbaks :-)

Trevlig helg!


Påskbilder


Så ful mössa :-)


Lillpigan på mosters säng


Gossen ute på skoterfärd!

Våren är på väg :-)

Nu börjar våren verkligen få grepp om oss här i norrland också :-) Dom senaste dagarna har det verkligen varit riktigt goväder här, även om värmen inte riktigt har kommit. I solen är det helt ok men i skuggan inser man fort att snön som är kvar kyler en del. Påsken uppe hos mamsen och pappsen var riktigt ok även fast jag inte fått äta en enda godis. Men ute har vi varit i massor. Jag och mamma har nog promenerat ett par mil under helgen, så träningsvärk har man haft i flera dar efteråt. De funkade riktigt bra med lillgumman också där uppe och de kändes skönt. Hon har dom senaste 8 kvällarna sovit själv i sängen och jag har fått lite egen tid, underbart. Känns skönt också att bara kunna mysa ensam med Magnus lite. Hoppas trenden håller i sig, för då blir nästa steg snart att få henne att sova i egen säng!

Lilldonnan fullkomligen älskar att ligga ute i vagnen och sova om dagarna. Hon kan till och med ha svårt att hitta ro inne när de är dags för en tupplur. Men så fort man börjar klä på henne tystnar hon och suger frenetiskt på nappen. Även om hon fortfarande är en riktig skrikpella så börjar hon mer och mer kunna ligga korta stunder på golvet eller sitta i babysittern och filosofera. Hon skiner upp som en sol när man stannar och pratar med henne och har även börjat svara med ljud. Musik gillar hon verkligen och kan ligga och titta och lyssna på musik på tv. Hon gillar även när man sjunger för henne och hon försöker sjunga med :-)  Vi som inte är vana vid en snabb utveckling häpnar verkligen över hur mycket hon lär sig från dag till dag. När hon ligger ner så försöker hon lyfta på huvudet och sträcker man då fram händerna så greppar hon tag i dom och drar sig upp till sittande. Igår så lyckades hon också dra sig ända upp till stående. Hon har också börjat stå korta stunder och tycker de är superkul. Tricket att vända från mage till rygg har hon också kommit på. De känns helt fantastiskt att faktiskt få uppleva en normal utveckling den här gången, även om storebror också var superduktig när han väl startade igång. Även om det är supermysigt med en liten bebis igen så ser jag verkligen fram emot att hon ska bli större och kunna ännu mer :-)

Isak har också blivit så duktig och har stort tålamod med lillasysters skrikande. När hon skriker som värst så brukar han stryka henne över huvudet och säga: De är ingen fara jag är ju här. Visst kan han vara lite småjävlig med henne och nypa henne då och då, men för det mesta är han riktigt go och mån om henne. Han vill hela tiden veta var hon är och kan inte slappna av förrän han vet de.

Mina goa sötisar hade jag verkligen inte velat vara utan även om dom kan bråka en hel del och göra sin mamma tokig. De enda jag saknar just nu är faktiskt mer kvalitetstid med min man, men de är bara att härda ut ett tag till för den dagen kommer fortare än man anar :-)

Ja just ja, jag har lovat mig själv att bli bättre på att blogga. Som de är nu så kommer det nya inlägg väldigt sällan. Så ni stackare som faktiskt läser min blogg kan ju påminna mig om det blir glest mellan inläggen :-)

Lägger in två bilder på Isak och Liv när dom är exakt lika gamla, 2 månader och med samma body på sig. Vissa likheter finns det allt :-)

 
Isak 2 månader                       Liv 2 månader


 

Ingen tid...

Var tar tiden vägen egentligen? Jag har inte tid för mycket utöver att ta hand om mina barn just nu, att sitta vid datorn och blogga kommer verkligen långt ner på priolistan. Vad har hänt sen sist då?

Ja vi har väl äntligen börjat få lite rutiner med den lilla envisa damen, men fortfarande så är det hon som bestämmer det mesta. Buren vill hon bli mest hela tiden, till och med när hon sover. Som tur är så trivs hon som fisken i vatten ute sovandes i vagnen :-) Bilbarnstolen och åka bil går bra, så länge bilen är i rörelse. Går man in på en affär så vaknar hon fort, för att först spana runt och sedan efter en stund skrika av missnöje då det inte gungar nog mycket! Nyfiken är hon och vill inte gärna missa när det händer saker, fast oftast räcker inte orken till för att vara vaken nån längre stund och då vrålar hon igen. Ligga själv på golvet går bra korta stunder, men då måste de hända grejer runtomkring annars blir hon less och skriker. Som ni hör så är det en hel del skrik här hemma just nu, hon har ett sånt himla humör så det är inte klokt.

Storebror han har hunnit fylla 4 år och hade kalas i söndags. Kul men utmattande. Massa roliga presenter fick han, men den han gillade allra mest var flexitrax-banan som han fick av mormor och morfar. Den leker han med mest hela tiden :-) Sen har han även börjat gå 15 timmar per vecka på dagis, då vi inte blev beviljade mer utökad tid. Vilket suger. Hade de inte varit för att han verkligen behöver vara på dagis så hade jag struntat i att ha han där överhuvuvdtaget. 15 timmar är helt värdelöst och de enda vi gör hela dagarna är att stressa! Förhoppningsvis så gör våran anmälan till skolverket att Luleå kommun måste ändra sitt beslut.

Annars så tar vi dagen som den kommer och försöker att inte stressa med en massa saker. Hade varit trevligt att umgås med andra mammor oxå, men vi får ta det tids nog :-)

Nu ska jag slänga mig i soffan en liten stund medan Liv sover. Tjing!!!

RSS 2.0