Julafton och infektionskliniken

Igår var de så äntligen julafton som Isak sett fram emot i flera dagar. Men de var ingen pigg kille som vaknade på morgonen. Förkylningen som han dragits med i nästan en vecka hade blivit värre och nu hade han också fått feber. Lite frukost lyckades vi ändå få i honom och han orkade leka en liten stund med loket som han fått öppna på morgonen innan han ville gå och lägga sig i sängen igen. Där låg han sen stora delar av dagen. De enda vi lyckades få i honom var lite vatten. När det var dags för julmiddagen så orkade han komma upp och sitta med oss vid bordet. Han åt en liten skål glass men drack knappt nåt. Trots att han var så trött och hängig så var han förväntansfull inför att öppna alla sina julklappar. Men efter att ha gjort en kraftansträngning och öppnat några julklappar så ville han lägga sig i soffan för att vila och vi fick fortsätta öppna hans julklappar åt honom.

 

Ju längre kvällen led desto tröttare och hängigare blev han, och trots att vi tröck i han flera alvedon så fortsatte bara febern att stiga. Vi bestämde oss då för att ringa till akuten och rådgöra. Dom tyckte vi skulle komma in på en gång så dom fick ta en titt på Isak. Så de var bara att packa in en sjuk gosse i bilen och åka iväg. På akuten mötte en jättetrevlig läkare upp oss och tog oss raka vägen till barnakuten. Efter lite blodprover och undersökning så bestämdes de att Isak skulle bli inlagd för observation då han hade väldigt hög sänka, hög feber och var uttorkad. Vi fick ett eget rum på infektionsavdelningen på barn och sköterskan satte droppslang med näringslösning och febernedsättande. Efter bara en timme med dropp så började han redan pigga på sig.

Vi bestämde att de var jag som skulle stanna med Isak på barn så de var bara att åka hem till mamma och pappa och hämta lite övernattningsgrejer och åka tillbak. Natten har vi alltså tillbringat på sjukhus och de är väl inte allt för angenämt med osköna sängar och personal som springer in och ut hela tiden, men samtidigt kändes de väldigt tryggt och bra att dom övervakade honom. När vi vaknade på morgonen så var de som en helt ny kille, rätt pigg, glad och feberfri. Så efter ronden och ytterligare ett blodprov fick vi åka hem igen. Nu är Isak på bättringsvägen, även om han fortfarande är förkyld och rätt så trött. Så nu ska vi förhoppningsvis få fortsätta fira julhelgen i lugn och ro :-)


Pigg och glad efter lite näringsdropp

Storstädning och packa

Idag har vi ägnat dagen åt att ta en rejäl storstädning här hemma. Skönt att komma hem till något som är rent och snyggt sen :-) Men puh så jobbigt de är att städa med denna mage som bara är i vägen hela tiden. Lär nog inte bli fler storstädningar innan bebben kommer, eller ja kanske man får dra en rejäl städning om jag går över tiden. Vore ju ett smärre under om inte förlossningen sätter igång efter ett sånt fejande.

Packat har vi också gjort för fulla muggar, de är en himla massa man måste ha med när man ska åka upp till mamma och pappa i flera dagar. Isak är ju den som har med sig mest grejer, de är massor av kläder, dubbla overaller, vantar och mössor, mediciner, tuttar och sovmjukisdjur. Sen ska vi också dra med hans skidor och åkmadrassen. Plus mina och Magnus kläder och alla julklappar. Bilen kommer att vara sprängfylld. Tur i alla fall att vi inte behöver släpa med vagnen. Ska bli riktigt skönt med några dagars avkoppling och massor av god mat :-) Om vädret är ok så kommer vi att vara ute en hel massa också, tror att jag också ska passa på att åka lite med madrassen i dom branta backarna nedanför mamma och pappas hus!!!

Nä nu måste jag lägga mig och vila fötterna en stund för dom värker så jag håller på att bli galen!

Dålig på att uppdatera :-(

De är så fullt upp här just nu så jag har inte haft tid att vara in och uppdatera. Julen närmar sig med stormsteg och de är ett himla stressande med julklappsinköp och liknande. Sen har vi åkt in och ut på barnhabiliteringen dom senaste veckorna för koller och provtagningar då Isaks epilepsimedicin inte varit rätt inställd och han mått dåligt av dom. Sen inför jul och nyår så är det sista rycket med dom obligatoriska momenten på haben, såsom cpup och liknande. Sen har vi även haft en träff med psykologen och specialpedagogen för att få veta vad dom kommit fram till under besöken på förskolan. Resultatet var väl egentligen ganska väntat men samtidigt en aning chockartat. Dom har sett indikationer på att Isak har något inom autismspektrat men inget är definitivt förrän han blivit ordentligt utredd. Så han är nu uppsatt på väntelistan för en sådan utredning. Så de är bara att vänta och se vad den utredningen visar.

I fredags var det också dags för luciafirande på dagis. Gossemannen hade efter mycket velande bestämt sig för att vara tomtenisse. Egentligen så ville han vara antingen en björn eller fåret Shaun :-) Inte lätt att förstå varför man inte får välja fritt vad man vill vara på lucia! Han var riktigt duktig och satt snällt kvar i tåget med dom andra barnen och fröknarna. Sången gick väl sådär och han satt mest och lyssnade när dom andra sjöng. På slutet blev han lite less och tyckte att dom minsann hade sjungit klart. Så han skrek åt alla att nu får ni inte sjunga mer, ni ska vara tyst :-)



Efter fika tillsammans med barnen och föräldrarna så skjutsade jag och Magnus hem mamma och Isak. För att sen bege oss av mot Haparanda och våran bokade övernattning med julbord :-) De blev två riktigt mysiga dagar utan stress och barn. Shopping på IKEA, ett supergott julbord, mysigt hotell och ensamtid var ljuvligt!!!!

Nu är man åter tillbaka i vardagen och hemma med ett snorigt, hostigt och rossligt barn. I natt har Isak dessutom varit vaken flera timmar då han vaknade av detta förbaskade blåsande ute. Så idag är det en trött mamma och ett ännu tröttare barn som bara väntar på att det ska bli kväll, gäsp!!!

Länge sen sist...

Lovade ju att jag skulle uppdatera när vi kommit hem från Gällivare, men nu har det gått en vecka sen vi kom hem därifrån och jag har inte lyckats vara in här en enda gång och skriva ner nåt. Nåja bättre sent än aldrig.

Helgen i Gällivare var bara bra, men stressig som vanligt och vi hann inte ens hälften av det vi hade planerat. Fredagen var rätt lugn då vi kom till Gällivare vid tvåtiden. De enda vi gjorde under dagen var att jag och mamma var och handlade lite nödvändigheter och även tog en snabbtur till Dollarstore. Kan då säga att Gällivares Dollarstore är mycket bättre och finare än den ruttna här i Luleå.

   

Lördagen var de så dags för skidtävling och att se traktens stora stjärna Charlotte Kalla glida fram i spåret :-) Lagom kallt och snö var dagens väderprognos. Efter påklädning av tjurig unge och svettig mamma så brassade vi upp på Dundret med en stressad morfar vid ratten och  en åkrädd mormor i baksätet. Massor med snö på parkeringen så vi nästan körde fast. Ut med alla ur bilen i flygande fläng och ner med ungen i pulkan. Puh inte blev man mindre svettig av det hetsiga tempot. Nåja i alla fall in på området för att inta den bästa platsen enligt pappa som var i en backe. Snöigt värre med tung pulka och unge, trodde på allvar att förlossningen skulle starta i den isiga snöiga uppförsbacken som jag och mamma plumsade oss upp för. Till slut kom vi ändå fram till den berömda backen och där stod redan pappa och resten av Tärendögänget. Nu var det bara att roa de trötta barnet och invänta Lotta. Vilket jubel och hejjande när hon äntligen drog förbi. Jag som skulle fota fina bilder med nya kameran hann knappt få med henne på bild. Antingen är kameran dålig vid fart eller så gick det riktigt fort :-) Två gånger fick vi se henne passera innan rusningen blev total ner till målområdet för att se Lotta gå i mål som segrare. Efter detta svettiga äventyr var vi oss välförtjänta av en korv och festis från LKAB-tältet. Sen gled vi mest omkring på området innan de var dags för hemfärd. Till middag blev det fläskfilé och potatis med sås uppe hos mina morföräldrar. Mycket trevligt! På kvällen kollade jag och mamma stjärnor på is.

Söndagen fick pappa åka själv upp på Dundret för stafetten och vi kollade den på tv hemma istället. En dag med sån spänning och stress fick räcka. Jag var även upp på vinden och grävde fram min gamla hårdlift i brun manchester som vi ska använda i syskonvagnen. Så himla fulsnygg :-) En promenad med vagnen och Ajja hann vi också med under dagen. Sen var det återigen kväll.

Måndag blev det mest att ta det lugnt och sitta inne då snön verkligen vräkte ner. Vid tre åkte vi iväg mot tåget och hem till Luleå. Inte så kul att åka tåg med en trött och slut unge direkt, puh de gör jag nog inte om.  Sen har veckan rullat på med en himla fart och i helgen har vi julpyntat och gjort fint här hemma. Igår så var vi på skyltsöndag och kollade in tomtar och småponnysar. Lite trist var det att vräkte ner blöt snö så man blev alldeles dyngsur :-( Vi hann i alla fall med att inhandla två julklappar. En till mina päron och en till Isak, så snart är vi helt klara med julklapparna. De sista ska vi inhandla när vi åker till Haparanda 12-13 december.

Den här veckan blir ungefär som vanligt. Imorgon ska vi till läkaren med Isak för han behöver nog korrigera sin dos på medicinen då han är så trött hela tiden och får småanfall flera gånger om dan. På fredag blir det också EEG så vi får veta om det blivit någon förändring.

RSS 2.0