Sommar och sol och shopping

Har verkligen varit urusel på att skriva i bloggen den senaste tiden. Känns som att tiden inte riktigt räcker till. Dagarna går i highspeed och på kvällarna så stupar man ner i soffan halvt medvetslös!

Förra veckan var Isaks sista vecka på kallkällans förskola, nu har han sommarlov eller semester som han säger ända till den 17 augusti. Och då börjar han på dungens förskola, spännande :-)

Vädret har den senaste veckan varit riktigt varmt och soligt och vi har varit ute från morgon till kväll. Isak har badat och lekt ute tills han nästan stupat. Liv har legat och myst på en filt på gräsmattan och lekt med sina leksaker.

Idag den första dagen jag har båda barnen hemma så har vi varit iväg på stan och reashoppat på Kappahl i strand. Dom ska stänga butiken där och hade utförsäljning på hela sortimentet. Massor av fynd gjorde vi :-)

Laddar upp lite bilder från vad vi gjort förra veckan och även alla klädfynden från Kappahl.


Skadat tån på dagis


Nakenfis


Brummar med bobbycaren


Bad i nya poolen


Lilloppan tar ett bad i hon i tvättstugan


Sötisen


Myser på filten


Lekparken på stan


Gung, gung


Isaks tröjor


Shorts och linnen


Loppans body, fleecetröja, tröja och klänning


Loppans sommar outfits


Loppans byxor

MIDSOMMAR!!!

Vi hade en jättetrevlig midsommar ute i Rutviksreveln hos Mallan och Christer tillsammans med Magnus systrar och alla kusinerna. Dom hade verkligen ansträngt sig och hittat på en massa aktiviteter såsom tipsrunda, ridning och klä midsommarstång :-) Vi hade jätteroligt allihop, men roligast tror jag ändå att Isak hade. Han var gladeligen med på alla aktiviteter.

En bild säger ju som bekant mer än tusen ord så här kommer vår midsommar i bilder!!!












Vaccinering för loppan

Idag har vi äntligen lyckats vaccinera Liv. Två gånger har vi fått ändra på tiden då hon varit förkyld, men idag så lös snoret med sin frånvaro så då passade vi på. Två sprutor får dom visst nu för tiden vid tre månaders vaccinationen. Två barnmorskor med varsin spruta stack till samtidigt och loppan hon reagerade inte ens förrän det hela var över, då grät hon stora krokodiltårar i en minut och sen var hon lika glad igen.

Nu på kvällen har hon varit lite gnällig och orolig och verkar ha ont där dom stuckit henne. Förhoppningsvis hjälper alvedonen så att hon åtminstone får sova i natt.

Om ca två veckor får vi också veta om brorsan blivit smittad med vattkoppor då de går på hans avdelning på dagis. För hans del gör det inte så mycket om han får dom, men Liv hoppas jag slipper den här gången i alla fall. Dom ska tydligen ha ett visst skydd från mamman upp till ca ett halvår, men de återstår ju att se.

Nu börjar sjukhuset, så tjing!!!

Mammabesök :-)

I onsdags kväll kom mamma hit för att vara med oss ända till på söndag :-) Och som vanligt när hon är här så är vi ute nästan från morgon till kväll! De har varit riktigt skönt att ha hjälp av henne på dagarna när Magnus varit på jobbet. Är som lite mer att göra med två barn än med ett och helst nu när Liv plötsligt kommit på att man bara behöver sova korta stunder vid varje sovpass. De är verkligen fullt upp att ta hand om dom små vildarna hela dagarna.

Torsdagen fick dock Isak gå på dagis då jag behövde åka in på stan och kolla lite sommarkläder till barnen. Han tycker verkligen inte om att följa med på affärer. Hittade en hel del fint till dom. Trist bara att pojkkläder ofta är så tråkiga och fula. Varför kan dom inte göra lite mer färgglada kläder även till pojkar? Till tjejer finns det hur mycket fint och färgglatt som helst och det är svårt att välja vad man ska köpa!

Nåja såhär blev i alla fall resultatet.


Gråa shortsen från kappahl, bruna shortsen från Lindex


T-shirtar från Lindex


Allt från kappahl


Trosor och t-shirt från H&M, hatt och skor från kappahl

Fredagen var vi ute stora delar av dagen. Bland annat gick vi och hälsade på fåren vid miljögården och slängde sten i bäcken :-) Lördagen bjöd på riktigt toppenväder så även de blev en utedag. Bland annat så promenerade vi in till willys och handlade en massa gott till grillningen. Vi stannade även till på coop extra på hemvägen och köpte massor av frukt och grönsaker. Även söndagen tillbringades utomhus och på eftermiddagen åkte vi till barnens faster Linda på 30-årskalas. På kvällen skjutsade jag och Isak mommo till tåget och Isak fick vinka när tåget åkte iväg. En mycket lyckad vecka och helg.

Tack mamma för all hjälp, vi älskar dig :-)

Helgens bilder!













RSS 2.0