Julafton och infektionskliniken

Igår var de så äntligen julafton som Isak sett fram emot i flera dagar. Men de var ingen pigg kille som vaknade på morgonen. Förkylningen som han dragits med i nästan en vecka hade blivit värre och nu hade han också fått feber. Lite frukost lyckades vi ändå få i honom och han orkade leka en liten stund med loket som han fått öppna på morgonen innan han ville gå och lägga sig i sängen igen. Där låg han sen stora delar av dagen. De enda vi lyckades få i honom var lite vatten. När det var dags för julmiddagen så orkade han komma upp och sitta med oss vid bordet. Han åt en liten skål glass men drack knappt nåt. Trots att han var så trött och hängig så var han förväntansfull inför att öppna alla sina julklappar. Men efter att ha gjort en kraftansträngning och öppnat några julklappar så ville han lägga sig i soffan för att vila och vi fick fortsätta öppna hans julklappar åt honom.

 

Ju längre kvällen led desto tröttare och hängigare blev han, och trots att vi tröck i han flera alvedon så fortsatte bara febern att stiga. Vi bestämde oss då för att ringa till akuten och rådgöra. Dom tyckte vi skulle komma in på en gång så dom fick ta en titt på Isak. Så de var bara att packa in en sjuk gosse i bilen och åka iväg. På akuten mötte en jättetrevlig läkare upp oss och tog oss raka vägen till barnakuten. Efter lite blodprover och undersökning så bestämdes de att Isak skulle bli inlagd för observation då han hade väldigt hög sänka, hög feber och var uttorkad. Vi fick ett eget rum på infektionsavdelningen på barn och sköterskan satte droppslang med näringslösning och febernedsättande. Efter bara en timme med dropp så började han redan pigga på sig.

Vi bestämde att de var jag som skulle stanna med Isak på barn så de var bara att åka hem till mamma och pappa och hämta lite övernattningsgrejer och åka tillbak. Natten har vi alltså tillbringat på sjukhus och de är väl inte allt för angenämt med osköna sängar och personal som springer in och ut hela tiden, men samtidigt kändes de väldigt tryggt och bra att dom övervakade honom. När vi vaknade på morgonen så var de som en helt ny kille, rätt pigg, glad och feberfri. Så efter ronden och ytterligare ett blodprov fick vi åka hem igen. Nu är Isak på bättringsvägen, även om han fortfarande är förkyld och rätt så trött. Så nu ska vi förhoppningsvis få fortsätta fira julhelgen i lugn och ro :-)


Pigg och glad efter lite näringsdropp

Kommentarer
Postat av: Sanna

Vilket äventyr ni fick vara med om på självaste julafton! Tur att det gick bra sen iaf ;)

2009-01-01 @ 18:41:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0